Sider

tirsdag 30. september 2014

Type: Lofotfisker

Her er der ein lofotfisker. Han slutta skulen etter tiende klasse for å begynne på ein fiskebåt. Han er 18 år og har sin egen fiskebåt, han tjener ganske mye på å drive med fisk og lever i ein hybel i Lofoten. Når han ikkje jobber pleie han åvære med venner og har det kjekt. Det er gode dager og dårlige dager når det kommer til fisking men, han er ganske munter.

mandag 29. september 2014

Presentasjonkisse med tekst

Her er det ei kisse med hvordan eg ser for meg hvordan bilde skal sjå ut
Det som skjer på bilde mitt er det at det er venner som spiller spill. Det dei spiller er monopol. Jeg hadde lyst til å lage dette fordi det er nesten aldri blir det enighet i monopol, mens det er andre som vil spille vil noen som tuller for å stoppe spillet.
Dei sitter med eit bord og sitter å drikke brus og ete popcorn det er på kjøkken bordet inne sjå den eine vennen å spiller vennene spiller monopol og har det kjekt heilt til det blir krangel og ein som begynne å tulle for å stoppe spillet.
Det er fem personer der som spiller monopol spillet.
Det er ein person som gjør eit trekk , han vise ryggen til. Det han har på seg er ein genser med dongeribukse. Han og den andre prøver å spille spillet.
Den andre personen som sitt vedsiden av han første personen har vanlige joggeklær/trenings klær på seg. Det han gjør er å tenker på neste trekk, han sitter der og ser ut som han tenker. Han konsentrerer seg veldig på grunn av han liker å spille monopol.
Den tredje personen heller på å tuller. Han har på seg ein parykk og har på seg ei liverpooldrakt med ei kortbukse. Han spiller ikke fordi han liker ikkje å spiller monopol og det er derfor han tuller for å gjøre noe annet.

Dei to siste som sitte å spiller krangler om spillet. Det som har skjedd er at dei anklage hverandre om spillet at den eine jukset. Den fjerde har på seg ein genser og dongeri bukse. Han er veldig sint og vil bare avslutte spille. Den femte har på seg bomull genser og bukse og han har ein svart parykk på. Han forstår ikke hva han meine eller vet ikke hvorfor han er sint på han for det var han fjerde som juksa meiner han.  Dei blir da veldig sinte på hverandre.

fredag 26. september 2014

Forklaring av kisser

1.     1.Dette er idéen eg skal bruke. Det går ut på at det er venner som spiller monopol.  Det som skjer er at det er to som krangle om monopol spille at den andre har gjort feil. Det er ein som gjør et trekk og konsentrere seg, så er det en annen og som konsentrere seg  om neste trekk. Den siste personen går rundt med eit kostyme å prøve å få omtenksomhet til dei som prøver å spille og gjer slik at dei som krangle skal le. Det er ein kveld der venner er sammen og spiller brettspillet monopol. Dei er stua og spiller monopol. Eg ska kansjke ha ein ute som klypper plenen i vinduet. Eg valgte denne ideen på grunn av at det er altid krangling i monopol og prøve og vise det med bildene eg setter sammen. Eg velgte og denne ideen for eg følte eg kunne fulføre den.

2.     2.Detter er ein annen ide med at det er ei bilulykke ein blir påkjørt og det blir panikk. Det er ein venn som såg hva som skjedde og han er i sjokk. Han i bilen som kjørte er forvirra og i sjokk. Ein ringe etter hjelp han vet ikkje hva han skal si og han er redd, han håper det går bra. Så var det ein som såg fra huset baki i huset. Plassen er i ei gate. Der mange barn leker.


3.     3.Denne ideen er at det er venner på besøk . Det som skjer her er at to spiller ein fifa kamp mens to vente på deiras tur og det er ein som tuller for han liker ikkje fifa. Så han heller på tulla med å stå framføre tven for å plage litt. Dei som prøver å spille dei prøver og lena seg den eine veien for å se tven. Dei er på det eine rommet te vennene og spiller. 

Idekisser tiltankekart

1.Disse bildene oppføre her er kisser for den ideen eg skal bruke

2.Her er kisser til ein annen ide


3.På dette bilde er det venner som spill og noen står i veien. Dettevar ein annen ide

Fotomontasje. Prøvebilde

Her er det prøve bilder til eg skal bytte klær og ta dei orginalebildene.

torsdag 25. september 2014

mandag 22. september 2014

Fotomontasje

Eg fikk i oppgave å lage ein fotomontasje. Ein foto montasje er mange bilder som er satt sammen  til et bilde. Det er ein karakter i bilde og det skal være meg selv. Bilde skal ha ein handling, du skal greie å sjå kva som skjer i bilde.

fredag 19. september 2014

Photoshop

I denne oppgaven skulle med lage en kule og plasere den i handa.  Slik ble mitt bilde. For å Lage kula måtte eg lage et dokument med: 1)Image size 400px X 400px 72dpi. 2)
 Nytt layer. 3)Velg farge. 4) Perfekt sirkelseksjin og lagring av seksjoner5) Fyll med gradering. 6)Skift farger. Lag ny sirkel med myke kanter. 7) Skift mellom forgrunnsfarge og bakgrunnsfarge. 8) Bilde i Glasskule. 9)Marker det øverste lage og kopier bilde


torsdag 18. september 2014

mandag 15. september 2014

Motlys med reflektor

I denne oppgaven har eg toke bilde av ein modell vi brukte reflekt og tok to forskjellige bilder. Eg brukte P på kamera. Det første bilde brukte med reflekt for å få vekk skyggen og på det andre tok med vekk reflektoren. Innstillingane eg brukte var: Iso 400, lukkatid 1/250, F-stop 5,6. Det som skjer her når med bruke reflekor er at det blir lysere på heile modellen når det ikkje kommer sol på hele modellen.

Motlys. Auto og manuel

I denne oppgaven skulle vi ta bilde i mot lys av ein modell. Vi brukte Program AE forkotelse til P på canon kamera og det er auto. På det andre bilde brukte med manuel. Detsom skjer når du har det på auto så vlir modellen svart og når du tar det på manuel så bestemte eg at det skulle bli lysere slik modellen viste.
Her brukte brukte eg P. Iso 400, Lukka tid 1/250 og F-stop 5,6

Her brukte eg M. Iso 800, Lukka tid 1/250 og F-stop 5,6

Lukkatid

I dag fekk eg i oppgave å teste ut lukkatiden. Lukkatid er kor lenge eg utsette bildesensoren for lys. Har eg lang lukka blir bakgrunnen uskarp og objektive blir skarpt. Kort lukka tid blir bakrunnen skarp og objektive uskarpt.


På dette bilde har eg bevegt kamera med fugelen og fugelen blir skarp
På dette bilde har eg fokusert på bakgrunnen og fugelen og fugelen blit skarp

tirsdag 9. september 2014

Dybdeskarphet

Eg fekk i oppgave å ta to bilder. Eg skulle vise dybdeskarpheten i bildene.
Dybdeskarphet er når fotografen skla fokusere seg på et objekt. Det du ser på bildene eg har tatt har først fokusert på blomsten og på andre bilde har eg fouksert på bakgrunnen.
Kamera innstillinger: Iso 400 ,P ,F 5,6/3,5 ,Blenderåpning ,Coustum ,1:250 lukkatid

mandag 1. september 2014

Modboard

Velkommen til min blogg!!!
Eg går på Vågen videregående skule og holde på med media og kommunikasjon.
Den første oppgaven eg fekk var å lage eit Moodboard. Mitt Moodboard forklare ting eg liker.