Sider

mandag 8. desember 2014

Frost Oppgave. Ideskisse



Vi skal lage noe som har med vinter å gjøre ikkje filmen Frost. Vi skal lage det ut av papir også skal vi lage aminasjon av det.

Her er idekissen vårs fra gruppa.

fredag 5. desember 2014

mandag 24. november 2014

Moodbord Grafisk Profil


Tankekart Grafisk Profil


Grafisk Profil

I denne oppgaven skal vi lage vår egen grafisk profil og det er bruk av logoer og logomerker, farger og skrift type. Vi skal lage vår egen logo og logomerke til ein cafe eller restaurant. Vi skal lage logoer til uniform og visittkort. Den grafiske profilen består va utvalgte design-elementer, og regler for hvoordan disse kan kombineres for å skape et helhetlig visiuelt uttrykk.

mandag 10. november 2014

Typeskrift

Her har eg lage eit bilde med 20 ord som er positive med forskjellige skrifte.

Notis

Geit drepte Troll

Tre geiter krysset Sirdalsbrua, et troll prøvde å stoppe dem.


Natt til i dag ved 04:30 tiden ble et troll funnet drept ved Sirdalsbrua. To geiter som krysset brua rundt samme tid er tatt inn til avhør. Den minste geita påstår den skulle krysse brua men traff på trollet Geir. Geita sier den slapp forbi, samme med den mellomste geita. På liket til trollet er det funnet et to hull med et horn i det ene, mest sannsynlig et geite horn. Det er reportasje om en geit som vandrer rundt med et manglende horn og blod på det andre. Geitene som er i avhør er funnet ved Sætersdal. Politiet er på leteaksjon etter den siste geita oppi Sætersdal. Det er ganske sannsynlig at den tredje geita er morderen.

torsdag 6. november 2014

mandag 3. november 2014

Type skrift



Typografi:
Er utforming og behandling av skrift, bokstaver og andre grafiske elemente.Bergrepet brukes også om den visuelle formen på trykk tekst.

Antikva:
Det er bokstaver i ulik størrelse og størrelse på bokstavane og ulik bredde på grunn og tverrstreken (har føtter) . Slik den på bilde overfor. 

Grotesk:
Det er det motsatte av Antikva. Den har ikkje føtter på enden av hovudstreken. Og som vanligvis er formet med jevntykke stammer og streker. Eksempel er Arial

Seffier:
er de mer eller mindre tynne tverrstrekene som avslutter stammene tilskrifttyper i antikva-familien (vanlig trykkskrift). Seriffer kalles også føtter. Et eksempel på en skrifttype med seriffer er Times New Roman

torsdag 30. oktober 2014

Nærvær: Storyboard

Dette er storybordet til min ide. Her er det ein som har laget ein fest men det er ingen som kommer, det går ei stund helt til ein banker på.

Nærvær for meg: Er å være med venner og familie.

onsdag 29. oktober 2014

Bildekomposisjon

Det gylnesnitt: Det er lassering på objekter i bildet. Det er bevist at plassering har noe å si på hvor avslapped det er å se bildet. Når vi tar bilde kan vi få på skjermen 9 deler, om gjør det lettare å se

Balanse og symmetri:
-Ha fleire gjennstander i bilde for å ha balanse
-Symmetri når det er likt på begge sider

Kemeravinkel:
-Prøve ut forskjellige vinkler
-Ta bilde med øyne høyde for eksempel ein katt

Bevegelse og Dybde:
-Bevegelse ta bilde så bevege seg.
-Dybde Forgrunn Mellomgrunn og bakgrunn

mandag 27. oktober 2014

Komposijon

Symmetrisk: Når ting er like på begge sider

Asymetrisk: Like mye ¨vekt¨men ikkje heilt speil bilde


Hovudfokus: Noe som skille seg ut

Rytme: Når noe gjentar seg

Overgang: Forandre seg gradvis

Varisjon: Bryter rytmen

Motseting-Kontrast

Nærvær Konsert: Oppgave


 Hei

Me har fått i oppgave å lage ein bilde serie av temaet Nærvær.  Det vi lage skal være til ein konsert så vågen vgs har, dei samle inn pengar byprestane. Denne konserten er ein viktig inntekstkilde for byprestane.
Det er musikk dans og drama så har holdt på med dette i fleire år men medie og komunikasjon har kommet inn i dei siste åra med visuell innslag.

Nærvær for meg er å være med familie og venner

-Kevin

fredag 24. oktober 2014

Piktogram


Her er piktogrammene eg har laget. Piktogrammene er for Alderhjem, den første er for kaffesal/plass, den andre er for kor di gamle kan drikke og den tredje er for pakering av rullemaskin.

mandag 20. oktober 2014

Reklameanalyse

Vi fikk i oppgave å analysere eit bilde som er reklame.

I dette bilde ser vi ein feit hund sitter fast i dørluke. 2 blomster er synlig på bildet. Den ene blomsten stikker ut av rompa til hunden. Det går en katt langs husveggen bort fra hunden.
Målgruppen som reklamen som vil nå er hundeeiere som gir så myse mat til hunden.
Det eg synes eg så med en gang var at den hunden i dørluka ligna på ein gris.

Det sitter en feit hvit/grå hund fast i dørluka på et hus. Begge beina stikker ut, og i baken er det blitt planta ei solsikke. Katten går langs veggen fra hunden.Vi ser at det faller blader rundt hvor den ene blomsten var, som indikerer at blomsten har nylig brukket. Og med at katten gå vekk tyder det på at det han som har gjort det.
Kompisisjonene er satt sammen bra synes eg for du ser ke som skjer.
Fargene er for det meste gule, det som viser dette sterkest er pakken med hundemat og blomstene. Dette inkluderer blomsten som er stappet inn i baken på hunden. Det er varme farger synlig i denne reklamen.

Det eg tolke på dette bilde er at hunde er feit og katten gjør hevn med å sette ein blomst i rompa på hunden. Katten gjør det for hunden er kattens værste mareritt.
Hunden sitter fast i dørluka fordi den har spist usunn og fet mat.
Hunden har spist ein annen hunde mat som er usunn og gjort den feit. Den prøvde å gå gjennom dørluka men den er for feit. Reklamen prøver å vise at viss hunden hadde spist den maten på reklamen ville den ikkje sette seg fast i dørluka.

Vudering: Katten og hunden er jo fiender og det er derfor at katten er med på grunn av viss hunden ikkje hadde spist den usunne maten ville den kommet igjennom og hunden hadde ikkje fått blomsten i rompa.

Eg synes at budskapet er ganske klart med at viss du at dei prøve å nå målgruppen som er hundeeier og viss hunden spiser enn annen usunn mat vil den bli feit men ikkje viss den eter den hundematen på reklamen.


Piktogram: Illustrator øvelse

Denne uken skal eg lage piktogramma inne på illustrator. I dette innlegge har eg laget piktogram med seks ulike bakgrunn og streker. Dette var ein øvelse i illustrator.

onsdag 15. oktober 2014

Piktogram: Tankekart

Her er det noen stikkord av det eg ska lage piktogram av. Eg skal velge tre av disse

mandag 13. oktober 2014

Piktogram: Øvelse

Her er der Bilder av øvelsen med har gjort for å lage piktogram før den seriøse oppgaven.
Oppe til høyre er det ein veldig enkel skisse. Et takk ned er det ein geometrisk  og den store der er korleis eg såg neshorne på bilde med skygge.

Den organiske der er eit neshorn som ikkje er teikna med rette linje men det har ein orkanisk form 

Piktogram

Hei

Disse to ukene skal eg lage piktogram. Et piktogram er eit bilde som kan komunikasere med andre med eit bilde. Den første oppgaven er ein øvelse for å gjør det enklere med og teikne piktogram. Eg skal lage tre skisser Organisk, geometrisk og svært forenkla skisser. Eg skal velge eit dyr, fugl eller insekt. Så skal eg teiken tre skisser og den som eg synes ser best ut skal eg velge.

-Kevin

søndag 5. oktober 2014

Fotomontasje: Ferdigprodukt

Her er det ferdiga bilde. Eg har tatt mange bilde og satt saman alle figurene av modellen og det ble slik som dette.

tirsdag 30. september 2014

Type: Lofotfisker

Her er der ein lofotfisker. Han slutta skulen etter tiende klasse for å begynne på ein fiskebåt. Han er 18 år og har sin egen fiskebåt, han tjener ganske mye på å drive med fisk og lever i ein hybel i Lofoten. Når han ikkje jobber pleie han åvære med venner og har det kjekt. Det er gode dager og dårlige dager når det kommer til fisking men, han er ganske munter.

mandag 29. september 2014

Presentasjonkisse med tekst

Her er det ei kisse med hvordan eg ser for meg hvordan bilde skal sjå ut
Det som skjer på bilde mitt er det at det er venner som spiller spill. Det dei spiller er monopol. Jeg hadde lyst til å lage dette fordi det er nesten aldri blir det enighet i monopol, mens det er andre som vil spille vil noen som tuller for å stoppe spillet.
Dei sitter med eit bord og sitter å drikke brus og ete popcorn det er på kjøkken bordet inne sjå den eine vennen å spiller vennene spiller monopol og har det kjekt heilt til det blir krangel og ein som begynne å tulle for å stoppe spillet.
Det er fem personer der som spiller monopol spillet.
Det er ein person som gjør eit trekk , han vise ryggen til. Det han har på seg er ein genser med dongeribukse. Han og den andre prøver å spille spillet.
Den andre personen som sitt vedsiden av han første personen har vanlige joggeklær/trenings klær på seg. Det han gjør er å tenker på neste trekk, han sitter der og ser ut som han tenker. Han konsentrerer seg veldig på grunn av han liker å spille monopol.
Den tredje personen heller på å tuller. Han har på seg ein parykk og har på seg ei liverpooldrakt med ei kortbukse. Han spiller ikke fordi han liker ikkje å spiller monopol og det er derfor han tuller for å gjøre noe annet.

Dei to siste som sitte å spiller krangler om spillet. Det som har skjedd er at dei anklage hverandre om spillet at den eine jukset. Den fjerde har på seg ein genser og dongeri bukse. Han er veldig sint og vil bare avslutte spille. Den femte har på seg bomull genser og bukse og han har ein svart parykk på. Han forstår ikke hva han meine eller vet ikke hvorfor han er sint på han for det var han fjerde som juksa meiner han.  Dei blir da veldig sinte på hverandre.