Sider

mandag 20. oktober 2014

Reklameanalyse

Vi fikk i oppgave å analysere eit bilde som er reklame.

I dette bilde ser vi ein feit hund sitter fast i dørluke. 2 blomster er synlig på bildet. Den ene blomsten stikker ut av rompa til hunden. Det går en katt langs husveggen bort fra hunden.
Målgruppen som reklamen som vil nå er hundeeiere som gir så myse mat til hunden.
Det eg synes eg så med en gang var at den hunden i dørluka ligna på ein gris.

Det sitter en feit hvit/grå hund fast i dørluka på et hus. Begge beina stikker ut, og i baken er det blitt planta ei solsikke. Katten går langs veggen fra hunden.Vi ser at det faller blader rundt hvor den ene blomsten var, som indikerer at blomsten har nylig brukket. Og med at katten gå vekk tyder det på at det han som har gjort det.
Kompisisjonene er satt sammen bra synes eg for du ser ke som skjer.
Fargene er for det meste gule, det som viser dette sterkest er pakken med hundemat og blomstene. Dette inkluderer blomsten som er stappet inn i baken på hunden. Det er varme farger synlig i denne reklamen.

Det eg tolke på dette bilde er at hunde er feit og katten gjør hevn med å sette ein blomst i rompa på hunden. Katten gjør det for hunden er kattens værste mareritt.
Hunden sitter fast i dørluka fordi den har spist usunn og fet mat.
Hunden har spist ein annen hunde mat som er usunn og gjort den feit. Den prøvde å gå gjennom dørluka men den er for feit. Reklamen prøver å vise at viss hunden hadde spist den maten på reklamen ville den ikkje sette seg fast i dørluka.

Vudering: Katten og hunden er jo fiender og det er derfor at katten er med på grunn av viss hunden ikkje hadde spist den usunne maten ville den kommet igjennom og hunden hadde ikkje fått blomsten i rompa.

Eg synes at budskapet er ganske klart med at viss du at dei prøve å nå målgruppen som er hundeeier og viss hunden spiser enn annen usunn mat vil den bli feit men ikkje viss den eter den hundematen på reklamen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar