Sider

mandag 24. november 2014

Moodbord Grafisk Profil


Tankekart Grafisk Profil


Grafisk Profil

I denne oppgaven skal vi lage vår egen grafisk profil og det er bruk av logoer og logomerker, farger og skrift type. Vi skal lage vår egen logo og logomerke til ein cafe eller restaurant. Vi skal lage logoer til uniform og visittkort. Den grafiske profilen består va utvalgte design-elementer, og regler for hvoordan disse kan kombineres for å skape et helhetlig visiuelt uttrykk.

mandag 10. november 2014

Typeskrift

Her har eg lage eit bilde med 20 ord som er positive med forskjellige skrifte.

Notis

Geit drepte Troll

Tre geiter krysset Sirdalsbrua, et troll prøvde å stoppe dem.


Natt til i dag ved 04:30 tiden ble et troll funnet drept ved Sirdalsbrua. To geiter som krysset brua rundt samme tid er tatt inn til avhør. Den minste geita påstår den skulle krysse brua men traff på trollet Geir. Geita sier den slapp forbi, samme med den mellomste geita. På liket til trollet er det funnet et to hull med et horn i det ene, mest sannsynlig et geite horn. Det er reportasje om en geit som vandrer rundt med et manglende horn og blod på det andre. Geitene som er i avhør er funnet ved Sætersdal. Politiet er på leteaksjon etter den siste geita oppi Sætersdal. Det er ganske sannsynlig at den tredje geita er morderen.

torsdag 6. november 2014

mandag 3. november 2014

Type skrift



Typografi:
Er utforming og behandling av skrift, bokstaver og andre grafiske elemente.Bergrepet brukes også om den visuelle formen på trykk tekst.

Antikva:
Det er bokstaver i ulik størrelse og størrelse på bokstavane og ulik bredde på grunn og tverrstreken (har føtter) . Slik den på bilde overfor. 

Grotesk:
Det er det motsatte av Antikva. Den har ikkje føtter på enden av hovudstreken. Og som vanligvis er formet med jevntykke stammer og streker. Eksempel er Arial

Seffier:
er de mer eller mindre tynne tverrstrekene som avslutter stammene tilskrifttyper i antikva-familien (vanlig trykkskrift). Seriffer kalles også føtter. Et eksempel på en skrifttype med seriffer er Times New Roman